Opleiding schoonheidsspecialiste: waarop letten?

Opleiding schoonheidsspecialiste: waarop letten?

Wil je graag schoonheidsspecialiste worden? Dan is een goede opleiding schoonheidsspecialiste onmisbaar! Het is namelijk een vak dat niet alleen vraagt om veel theoretische basiskennis, maar vooral ook om veel praktische vaardigheden. Daarnaast moet je beschikken over een sociale instelling om telkens weer je klanten te charmeren en te stimuleren om bij jou terug te komen. Dit maakt het beroep juist zo leuk en inspirerend. Wil jij leren om mensen te laten stralen? Lees dan hier waar je op moet letten bij het kiezen van een opleiding schoonheidsspecialiste!

Waarom een opleiding schoonheidsspecialiste volgen?

De schoonheidsbranche staat in bloei. Heb je een passie voor beauty? Dan biedt een beroep als schoonheidsspecialiste goede toekomstperspectieven. Hoewel je vanwege de gewijzigde vestigingswet in België geen diploma meer nodig hebt voor dit vak, is een degelijk diploma wel aanbevolen. Je wilt immers je klanten de beste kwaliteit bieden en een duurzame carrière opbouwen. Met alle kennis en vaardigheden die je in een schoonheidsspecialiste opleiding opdoet, kun je vol zelfvertrouwen aan de slag en je onderscheiden van je concurrenten binnen de branche!

Wat leer ik in een schoonheidsspecialiste opleiding?

Een goede opleiding schoonheidsspecialiste biedt een evenwichtige mix van theorie en praktijk. Zo is basiskennis van de menselijke anatomie, pathologie en fysiologie onmisbaar voor het geven van verantwoorde behandelingen. Vooral kennis van de anatomie van de huid en huidaandoeningen is essentieel. De gezondheid van je klanten staat altijd op één! Het is ook belangrijk dat je tijdens de opleiding de volgende beauty behandelingen goed meester wordt:

  • Gelaatshuid reinigen en verzorgen
  • Wenkbrauwen verven en epileren
  • Wimpers verven
  • Gezichtsmaskers en -pakkingen
  • Gelaatsmassages
  • Ontharingstechnieken
  • Lichaamspakkingen
  • Lichaamsmassages
  • Pedicure en manicure
  • Make-up

Daarnaast hoort er ook aandacht te zijn voor productleer. Welke ingrediënten zitten er in cosmetica? Wat doen actieve werkstoffen voor de huid? Welke ingrediënten kun je beter vermijden? Het is eveneens belangrijk dat je alles leert over het dagelijks reilen en zeilen in het salon, vooral als je een eigen schoonheidssalon wenst te starten!

Waarop letten bij het kiezen van een opleiding?

Kies bij voorkeur voor een opleiding schoonheidsspecialiste met een diploma, dat erkend wordt de Belgische Beauty Federatie. Let op: Sommige opleidingen bieden een aantrekkelijke prijs, maar dan kom je er later achter dat je verplicht bent om een duur startpakket aan te kopen. Er bestaan ook opleidingen waarbij de producten en materialen kosteloos voorhanden zijn. Het succes van een opleiding staat of valt met de kwaliteit van de docenten. Verzeker jezelf ervan dat je les krijgt van ervaren docenten, die al jarenlang werkzaam zijn in de branche! Let ook op dat de lesgroepen niet te groot zijn, zodat je verzekerd bent van voldoende persoonlijke begeleiding. Met deze punten in je achterhoofd kun je gemakkelijker een geschikte opleiding schoonheidsspecialiste kiezen en een vliegende start maken als beauty professional!

Terug naar boven