Tips voorbereiding opleiding schoonheidsspecialist

Tips voorbereiding opleiding schoonheidsspecialist

Lijkt het je leuk om een opleiding schoonheidsspecialist(e) te volgen? Wil je graag vooraf zeker weten of je de juiste carrièrestap zet? Dan helpen we je graag verder. We geven je hier drie tips ter voorbereiding op een opleiding schoonheidsspecialiste en opleiding visagie. Hiermee kun je vol vertrouwen aan deze nieuwe etappe in je leven beginnen en een vliegende start maken als professional in de beauty branche! 

Bezoek een open dag

Gerenommeerde opleidingsinstituten houden vaak een of meerdere keren per jaar een open dag. Maak van deze gelegenheid gebruik om meer te weten te komen over de opleiding schoonheidsspecialiste die je op het oog hebt, om de sfeer te proeven en de docenten te leren kennen. Je merkt dan vast meteen of je hier op je plek bent. Wellness Academie organiseert jaarlijks een open dag op hun hoofdvestiging in Hasselt en meerdere infoavonden op alle leslocaties in Nederland en België. Heb je deze momenten gemist? Dan kun je gewoon contact opnemen en een afspraak maken om op een ander moment langs te komen.

Volg eerst een korte cursus in schoonheidsverzorging

Heb je een passie voor beauty, maar ben je nog niet 100% zeker of een opleiding schoonheidsspecialist bij je past? Dan is het een goede tip om eerst een korte beauty cursus te volgen bij de betreffende onderwijsinstelling waar je graag wilt studeren. Denk bijvoorbeeld aan een korte cursus gelaatsverzorging, een cursus visagie of een cursus harsen en epileren. Het voordeel hiervan is dat je geen grote investering in tijd en geld hoeft te doen. In de tussentijd kun je ontdekken of je hier echt enthousiast van wordt en honger hebt naar meer. Is het antwoord ‘ja’? Dan kun je vol vertrouwen aan een volledige schoonheidsspecialiste opleiding beginnen.

Loop mee met een professionele schoonheidsspecialiste

Een andere goede manier om je voor te bereiden op een schoonheidsspecialiste opleiding, is door enkele dagen mee te lopen met een professionele schoonheidsspecialist. Je krijgt dan een goede impressie van wat het vak inhoudt. Welke werkzaamheden voert een schoonheidsspecialist uit? Hoe ga je om met klanten? Welke overige taken komen erbij kijken? Niet alleen ontdek je of dit echt is wat je wilt, maar doordat je een beter idee hebt van het vak in de praktijk, ben je ook beter voorbereid op je opleiding schoonheidsspecialist.

Terug naar boven