Dit is hoe je koken weer leuk maakt!

Dit is hoe je koken weer leuk maakt!

De meeste mensen zijn koken door de jaren heen een beetje gaan zien als ‘moeten’ en niet als iets leuks. En dat is best jammer om te zien. Want hoe gaaf is het dat je met simpele ingrediënten als aardappels, groenten en vlees(vervangers) zoveel verschillende kanten op kan?! Wij laten je zien hoe je koken weer leuk maakt!

Gezond én lekker

Koken moet natuurlijk wel gezond zijn (oke, grotendeels dan). Kijk niet naar wat je niet mag, maar juist naar wat wel gezond is en wat je ook nog eens superlekker vindt. Ben je dol op lasagne? Maak dan eens een groentevariant door spinazie, paprika en champignons toe te voegen! Of wat dacht je van eigen gemaakte frietjes uit de oven? Er komt geen frituurpan bij kijken en de frietjes zijn nog steeds ontzettend lekker! Op Gezonderlevenblog.nl vind je nog meer van dit soort leuke gerechten.

Gooi eens een lekker muziekje aan

Muziek maakt alles leuker. Dus zet de Sonos speakers aan, zoek naar een afspeellijst met een hoop happy tunes en ga er dan helemaal voor. Meezingen mag uiteraard – als je buren er maar geen last van hebben. Het leukste is ook nog dat er bij elk gerecht wel een leuk liedje is. Ga je zelf pizza maken? Dan is het liedje ‘The Pizzahut’ natuurlijk onmisbaar. Ga je voor een typisch Nederlands gerecht? Er zijn vast toffe Nederlandse liedjes waar jij vrolijk van wordt.

Learn to love

We zijn massaal aan het bodyshamen geslagen. Die is te dun en die is weer te dik en ‘dat zijn geen goede voorbeelden voor onze kinderen’. Maar toch sta jij elke avond eten voor ze te koken, dus in feite ben jij hun eerste grote voorbeeld. Zorg daarom dat je ze al vroeg kennis laat maken met gezonde maaltijden die vol zitten met groenten. Als ze dat echt gaan waarderen, heb je later niet die vervelende gesprekken aan de eettafel. ‘Ik lust dat niet’ of ‘ik wil alleen pizza eten’ maken dan plaats voor ‘Dit was echt lekker mam!’.

Ook interessant

Bierglazen bedrukken

Terug naar boven