Het hele gezin gezond dankzij deze tips

Het hele gezin gezond dankzij deze tips

Het is weer december en dat betekent dat de kruidnoten, chocoladeletters en kerstkransen je al om de oren vliegen (of gewoon gelijk in je mond terecht komen). Het hele gezin krijgt het toch best wel even te verduren deze maand. Eerder donker, moe, futloos.. Zelfs je hond wil niet meer wandelen. Met deze tips krijg jij je hele gezin weer up and running!

Voldoende vitamine D!

Het is belangrijk dat je ook in het najaar voldoende vitamine D binnen blijft krijgen. En met het aantal zonuren per dag komen we daar echt niet aan, jammer genoeg. Daarom is het van groot belang dat je vitamine D supplementen slikt. Zo kom je toch aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, waardoor je vermoeidheid en een eventuele depressie (of winterdip) tegengaat! Tijd voor gezelligheid, humor en natuurlijk de gezondheid!

Mealpreppen

Er wordt nooit zoveel eten besteld als in december. Het is dé maand waarbij iedereen nog even een paar cheatmeals op de agenda zet voordat de nieuwe voornemens beginnen. Maar waarom beginnen we niet nu al met goede voornemens? Moeten we daar serieus tot 1 januari op wachten? Dacht het niet! Tijd om te mealpreppen. Door je maaltijden voor te bereiden heb je geen excuses meer en krijg je toch voldoende groente binnen. Schrap je plannen voor zondagmiddag en schaf genoeg diepvriesbakken in en ga aan de slag!

Ook je huisdieren gezond

Zakdoeken, neussprays, stoomapparaten, vitamine D supplementen, andere vitamines, fruit.. We werken hard aan onze eigen gezondheid. Maar vergeten we die van onze huisdieren niet? Loop een extra rondje buiten (goed voor jullie allebei!), pots de tanden van je hond of kat, plan de jaarlijkse check bij de huisarts en zorg dat je hond (of ander huisdier) voldoende eet en drinkt. Zo houd je je huisdier gezond. En mocht er dan toch een keer wat gebeuren? Zorg dat je goed voorbereid bent met een dierenverzekering. Met een dierenverzekering krijg je een hoop kosten vergoed! Op deze website kan je verschillende aanbieders vergelijken, zodat jij nooit teveel hoeft te betalen.

Terug naar boven