Mijn ervaring met een proefschrift drukker uit de buurt

Mijn ervaring met een proefschrift drukker uit de buurt

Je zou het niet verwachten aan de onderwerpen van de blogs die op Humorkaart.nl gepubliceerd zijn, maar ik ben bijna klaar met het afstuderen. Het inlevermoment heb ik al een aantal keer gecheckt om er zeker van te zijn dat ik niet te laat ben en inmiddels heb ik ook mijn proefschrift laten drukken.

Omdat er zo veel bedrijven zijn die een proefschrift voor je kunnen printen, dacht ik dat het misschien wel leuk (en handig) zou zijn als ik mijn ervaringen met jullie deel. Bij deze 🙂

Reviews van verschillende (online) drukkerijen

Een website kan natuurlijk zelf wel het een en ander vertellen. In het rijtje “Wij van WC eend adviseren..” was ik juist op zoek naar reviews. Ik las een paar blogs, zoals deze, bezocht wat review platformen en vroeg in mijn netwerk of zij ervaringen hadden.

Ik kwam er achter dat de goedkope drukwerk websites, gericht op studenten, niet altijd het beste werk afleveren. Kleuren die niet echt overeenkomen met de kleuren in het document bijvoorbeeld. Of afbeeldingen die niet helemaal lekker uit de verf kwamen wat betreft de kwaliteit. Aangezien mijn scriptie voornamelijk bestaat uit visuals, leek het me een strak idee om verder te kijken.

visuals printen

Ik kwam uit bij Ridderprint

Via via hoorde ik van een aantal mensen uit de alumni van mijn opleiding dat ze heel tevreden waren over Ridderprint. Goed contact, niet al te duur (ik heb ook geen geldboom staan).. Je begrijpt: ik voelde me gelijk op mijn plek. En ik voelde me serieus genomen, dat is nog belangrijker denk ik.

Ze gaven aan mij precies aan hoe ik bestanden moest opleveren. En omdat ik niet helemaal kon kiezen tussen de verschillende papiersoorten, kreeg ik een soort “try out” box thuisgestuurd. Hierin zaten een aantal staaltjes zodat ik de kwaliteit en de dikte van bepaalde papiersoorten kon voelen.

Extra tips als jij binnenkort gaat afstuderen/promoveren

Er is een aantal tips waarvan ik hoopte dat ik ze kreeg tijdens het samenstellen van mijn documenten. Dus die deel ik natuurlijk ook graag met je.

  • Ben je van plan om je documenten professioneel te laten printen nog voordat je uberhaupt één woord op papier hebt gezet? Vraag dan gelijk bij een professionele (online) drukkerij hoe groot bepaalde bestanden moeten zijn. Zo hoef je dat niet meer te regelen op het moment dat je de documenten wil versturen;
  • Ridderprint geeft normaliter workshops, maar vanwege de maatregelen kun je een webinar bijwonen waarin ze meer uitleggen over de manier waarop zij te werk gaan. Dit doen ze geloof ik altijd aan het begin van een afstudeertraject (eind januari of eind augustus/september), zodat je je goed kunt voorbereiden;
  • Zorg dat je je documenten ruim voor het aanleveren klaar hebt en vraag of iemand jouw teksten wil controleren. Omdat je er zelf zo diep in zit, zie je dingen over het hoofd. Ik had gelukkig een lieve zus die me daarmee wilde helpen. Desnoods kun je altijd iemand inhuren.
Terug naar boven