Woontips voor een sfeervolle woonkamer

Woontips voor een sfeervolle woonkamer

Het is officieel alweer herfst. Wat vliegt de tijd hard, he?! Tijd om onze woning weer eens wat knusser aan te kleden. Want die kan wel wat extra warmte gebruiken. Wij delen een aantal tips waarmee jij jouw woonkamer direct wat meer sfeer en warmte geeft. Are you ready? Let’s begin!

Een warm vloerkleed

Niets is zo vervelend als een koude vloer. Uiteraard kun je van die fijne huissokken kopen, pantoffels klaarzetten of vloerverwarming aanleggen. Die huissokken en pantoffels ben je echter zo kwijt en vloerverwarming leggen is nogal kostbaar. Een vloerkleed is dan de perfecte optie. Blijft gewoon liggen, voelt heerlijk warm aan je voeten en is verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Wat dacht je van een rond vloerkleed?! Speels, stijlvol en goed betaalbaar.

Als je een huisdier hebt, is een laagpolig vloerkleed trouwens de beste keuze. Kunnen je lieve viervoeters geen schade aan het vloerkleed richten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Kleur bekennen

Kijk eens rond thuis. Heb jij ook voornamelijk witte muren? Natuurlijk, het is makkelijk. Maar echt sfeervol? Niet echt.. Tijd om wooninspiratie op te doen. Een beige of taupe kleur op je muur doet echt al wonderen, maar is niet zo schreeuwerig. Kan jouw woning wel echt wat extra pit gebruiken? Dan is behang echt wat voor jou! Extra inspiratie nodig? Dan zijn Pinterest en Instagram perfect voor jou.

Leuke accessoires

Kaarsjes, kleedje op de bank, leuke kussens, een mooie sfeerlamp.. You name it. Accessoires brengen echt warmte in huis. En dat hoeft niet eens zo duur te zijn. Je kunt kringloop hoppen om te zoeken naar unieke pareltjes. Of een ritje naar de IKEA. Kun je gelijk (vegetarische) Zweedse gehaktballetjes eten.

Terug naar boven